Thursday, November 28, 2013

~tenangnya di kampung! yeay!

Assalamualaikum readers.. :D


disebabkan dah baca title tu kompem2 uolls tau aku kat kampung kan.... hehe
seronok! bertiga je... macam zaman anak2 dara dulu... aku, mama n abah..
hihii..

dah bertiga ni tidur tengah hari pon kat ruang tamu je... haha. sempoi.. abah kat ruang tamu depan.. aku ngan mama kat ruang tamu tengah depan tv.. tapi kalau korang diri depan pintu boleh nampak la kitorang bertiga terus sebab ruang tamu umah parents aku ni straight je.. hehe

line telefon kat umah okay cuma line tenet tak berapa nak hokay sangat... ni aku update entry pun belas kasihan jiran sebelah yang tak pasang password kat line tenet umah dia. huhu! mekaseh banyak ye jiran! terguna pulak line tenet awak.... hu hu hu...

aku kat kampung yang tak berapa nak kampung sgt ni sebab kuala kubu bharu macam pekan koboi gitu. tapi sume lengkap ngan post office, police station, fire station, hospital, klinik gigi, klinik ibu dan anak ha apela gi ko nak.. so aku rasa kan apa yang penting sume ada kat cni.. tengok je cam pekan.. tapi yang penting aman! yess aman setuju sangat!

balik je dari KL semalam smpai sni sejuk je masuk simpang ke kkb....yelah dah rumah bawah frasers hill apela yang tak sejuk nya.. hehe :D alhamdulillah jauh dari hiruk pikuk KL. i am really happy n gratefull dat mah parents i kat cni....
so sesape nak holiday naik frasers hill boley la ai tunjuk cara ke atas. haha.

aku decided nak stay umah parents smpai MR.F balik... maybe sabtu ni Insha Allah.. so boleh la mama abah lepaskan rindu mereka kat anak perempuan bongsu dia ni. hehe.. then aku tak delah nak kena angkat kol setiap ari bila abah kol. keh keh keh pemalas kan aku..

ok jumpa lagi di uols di lain entry! daa....

p/s : nak makan jagung rebus abah baru lepas buat untuk minum petang...yeay! tengahri tadi mama aja wat kuih orang jawa... kuih yang namanya "gatod@ketewul" pelikkan nama.haha boleh tersimpul lidah nak sebut. tapi honest sedap. sebab kenyal cm bola getah kalau korang penah mkn bola getah la. hihi :P

4 comments:

Cik Mun said...

seronoknye balik kampung..mun dah lama xbalik ni..

Afiqah Adzan said...

Bestnyaa balik kampung

Chekgu Azrine said...

Yeler..org ada kmpung khennn???haha

s h a said...

hye loy...sowi sha da lame x ke sini.Bz dari hujung tahun sampaila masuk tahun baru.Loy ape khabar dear?Lame jgk x update da.