Friday, February 15, 2013

~ tak tahan dah.

assalamualaikum :)

ni post lewat malam sebab kena kongsi jugak apa yang aku rasa ni ngan korang2 sume..hehe

kalau tengok sticker belah kiri tu dalam sebulan tambah kurang seminggu je lagi nak tiba hari bersejarah...so dalam tempoh ni memang kena habis berjimat cermat supaya duit yang diperuntukkan untuk kenduri tak shot. kan?

tapi yang tak menahannya. aku dah tak boleh tengok la iklan2 handbeg kat facebook ke, tepi2 jalan ke..pasar malam ke mall ke sume nya mengganggu fikiran aku yang waras.. arhhh! tensenn.. aku nak rembat gak satu!!

tapi..tapi..tapi..masalah besarnya MR.F tak bagi beli! see... kejamnyee la. hukhuk. kata beliau nanti lepas kawin barula kita shopping kaw-kaw. skang kena berjimat cermat.. duit nak pakai untuk kahwin.

alaaa...laki memang la boleh tahan nafsu shoping..kan? kan? kita ni pompuan dah memang dijadikan ada 9 nafsu.. hahaha banyak tu.. tu yang aku tak boleh tahan dah ni..

tapi hari tu aku masih berusaha nak bodek dia.hehe!. :
"abg..belanja beli handbeg..."
"yang sangkut kat bahu tu apa?"
"mana?"
"tuu..."
"handbeg la.."
"ha...tu ada npe nak beli lagi..."
"oh.. ala abang, beg ni dah nak rosak..cuba abang tengok..dah ada luka2 sikit.." (padahal baru pakai sbulan lebih saje mengade.huh)
"elok je lagi kan... izz ni.. xpe, nanti kalau koyak abang jahitkan. hahaahaha...." (sambil gelak dia jalan..)
caihhh.... (dalam hati jek! ngee)
"tengok tuu....boleh pulak gelak..."
"betul syg...skang ni izz jalan pandang depan je..jangan toleh kiri kanan, fokus2.. ingat kita datang sini nak cari apa.." (sambil halang muka aku ngan badan dia dari mata aku ni tertengok tempat sale)
"okeh...kita datang nak cari baju kahwin. yes. fokus2" (kompiden je aku trus pandang depan)

baguskan aku mendengar kata. tapi lepas jek dapat baju kawin terus mata ni nampak sale handbeg gila2 kaw harga dia jatuh merundum. pehh.. nape la time camni sale xhengat dunia. mentang2 la cuti raya cina. kaki pun laju jek jalan pergi kat tempat handbeg.. sempat lah pegang2..banding harga sebelum less n selepas.. memang banyak untung tapi kalau ikot kata setan memang aku dah rembat satu-dua tapi disebabkan terngiang2 kata bakal imam kat sebelah ni ha lepas pegang aku letak balik. hohoho... last2 pergi kedai makan lepas tensen. haha!

moralnya, bulan 2 ni last gaji as a single. so sempat nak simpan lagi untuk pakai kenduri nanti. next month gaji dapat lepas sehari 2 bergelar isteri. hah! time tu memang aku rasa merdekaa nak guna duit utk shoping..haha boleh mcam tu??

p/s : sabar.... kena belajar sabar lebey siket ni.kata nak kawin. huhu (-_-)

16 comments:

Shizan Syafik said...

haaa, loy, duit lepas kawin akan makin short.. kalau aku la.. sebabnya, asik jalan je keje aku ngan syafik.. kihkihkih

Diyana said...

haha
tahan je laa nafsu tu ya...

saya since before kawen pun kena tahan nafsu nak shopping... smpi skrg dah kawen pun still menahan... xtau pasal pe... miahaha dah t'biasa kot (^_^)

Chekgu Azrine said...

Hehe..godaan setan semua tu loy..bwk2 bertenang ye..hehe

Princess Feyqa said...

hehe betul nk kahwin ni kena byk kawal napsu shopping.. fyqa ni dh berbulan2 xshopping utk brg sendiri huhu.

loytha'san said...

shizan syafik : best nyeee dah boleh jalan sana sini... hehe. tengah bersabar la ni nnt harap dapat rasa berjalan macam tu jugak cze!hope nnt bila ada rezeki, MR.F tu tak la kne outstation jauh2..

loytha'san said...

diyana : ye ke wak? besttnye camtu... mesti dapat jimat banyak kan... sy ni tengok bende comel jek nak capai tengok bende cantik n unik je nak amek... arhh.... memang bulan ni belajar tahan nafsu shoping betollah. hahaha

loytha'san said...

chekgu azrine : betol sis! geram betul ngan setan ni..cuba la jgn goda2 kita ni kan... huhuhu... (berair mata tengok sale henbeg.kihkihkih)

loytha'san said...

princess feyqa : sabarnya awak fyqa...huhu.. sy tiap bulan mesti kena bagi sumthing pada diri sendiri... bulan ni je blom.. tapi kne bg gak sikit kang diri sendiri merajuk cmne.. nnt takley kawin..hehe tapi nak bagi yang murah je bulan ni..

Diyana said...

jimat byk xbyk jugak laa... haha habis duit kat mkn plak lepas tu... miahaha

tgok je xpe, cuci mata kan~...
bila nak m'beli tu pandai2 self-remind laa... ada duit ke x, duit nak pakai lepas ni ckup ke, if anything happened duit simpanan tu ckup ke, perlu ke x sbnr nye benda tu.. something like that laaa~

I've learnt lessons before, beli mcm2 brg, at the end menyesal sbb ada je benda yg xguna/xpakai.. setakat nak pakai sekali dua je, mmg menyesal habis~

So skrg, saya & suami prefer mkn sedap2 dr beli barang mcm2... hahaha *gemuks~*

cintabella said...

sabar aje lah dear..saya nie dah lame menahan nafsu membeli belah sebab fikir nak kawen

cha said...

dgrla ckp bakal suami tu. tak rugi pun u jimat. pentingkan yang mane utama dahulu. tu semua nafsu je bukan keperluan pun :)

loytha'san said...

Diyana : baguslah self remind awak.. hehe tang gemuks tu tak tahan. kihkihkih... sy dah la geram jek mkn. setakat ni memang la tak naik kang dah kawin...hahahha...

loytha'san said...

cintabella : hehehe.... kuat awak menahan...chaiyokk!

loytha'san said...

cha : baik wak..betul tu...untung tu kita jugak yang rasa kan..hehe...:)

s h a said...

hahaha...kelaka la loy ni.tapi tu la kn dear...bile hati ni terase nak satu2 benda selagi x dapat mesti meronta2 nak jgk.wahh...da makin dekat.selamat membuat persiapan dengan jayanya dear. :)

loytha'san said...

s h a : hehe. tenkiu dear. ngah berusaha lagi ni.kihkihkih