Thursday, January 17, 2013

~ MR.F berubah?

Assalamualaikum guys..:)
and good morning...

bangun pagi2 kena senyuum..... =) ceria2 je.. haha... baru awet muda..!

dan bila bangun pagi mestilah teringat insan2 yang tersayang.... MR.FIANCEE @ MR.FIQRRIE i tu.. mama and abah.. *see...budak2 skang.. ingat yang lain dulu baru mak bapak..kan? :P huhu

okay MR.F i skang jauhh nun di Sabah..outstation. rindu? kompemla!
tapi kalau diingat2 even dia kat sini pun kami memang jarang jumpa. sejak bertunang ni aje kalau weekend jumpa sebab nak uruskan hal2 wedd.. dan itu pun kalau MR.F tak outstation or aku takde meeting..
dan lagi memang kena jumpa pun sebab kalau tak jumpa tak dapat la nak kahwin bulan 3 nanti!..hahahah...

dulu orang kalau tanya..BF duk mana? aku jawab cheras. aku taman melawati kompem orang yang tanya terus jawab.." alahh...selalu jumpa la ni." hey hey hey... sorry sikit.. MR.F tu tak suka jumpa ini..i je yang tergedik2 nak jumpa dia..kalau i dah taknak jumpa dia barulah dia pulak yang tergedik2 ajak jumpa.. see? see? nampak sangat tak samakan jadual kami. (-_-) huhu

tapi aku syukur sangat.. alhamdulillah. sebabnya banyak yang manis kini terasa.. lagi2 lepas bertunang ni. hehe. bila terkenang susahnya dulu masa kawan 5 tahun..rasa2nya berbaloi.. ;) dan yang paling tak sangka si MR.F tu berubah!!

apa yang berubah?
1. dulu dia tak suka share barang dengan aku wei.. nak tengok fon pun kasi pegang dan jangan buka inbox. sebab dia kata itu privacy dia. poyo gila kan. bf apa macam tu.  *tapi kadang2 aku curi2 buka gak nak tengok kot2 dia curang walaupun dia tak sebenarnya. haha! jahatkan. tu pun aku buat sekali dua jek setahun. sebab aku pun tak suka usik barang orang. tapi aku nak test la jugak tengok dia ni camne.  tapi skang sejak dah bertunang.. bila fon bunyik MR.F siap suh aku bacakan kalau dia tengah drive. tak pun siap suh reply kan..ish! tak ke pelik. pelikla kan dulu siap tak bagi baca lagi..huhu dan lagi.. suh aku pegangkan lagi fon dia kalau dia nak g toilet ke apa.. ehh.. eh... lebey pulak..

2. kalau fon dia bising dengan bunyik notification wahsup ..lepas tu dia baca gelak2 time reply. dan bila aku tanya dia jawab kawan dia. acuh tak acuh je dan dia sambung balik reply wat aku kat sebelah ni transparent jek. geram tak rasa korang kalau kat tempat aku? but now... bila die reply..or share cerita dia akan tunjuk evidens tu dengan hulurkan fon dia suh aku baca.. ehh....ni lagi macam tak percaya.. siap suh baca apa yang kawan dia wahsup and apa yang diorang sembangkan..haha.. xpercaya makcik hokay!

3.  ha...ni lagi tak percaya.. MR.F dah mula tunjuk caring dia.. huhu.. *kadang rasa macam dia ni siapa sebenarnya ek? orang kata laki ni masa kawan lain masa dah kawin lain tu betullah agaknye kan? huhu. sampai risau aku kalau pikir2.. contohnya dia suh aku stay 1 tempat or duduk biar dia jek cari barang or cucuk duit n beratur panjang2 kat kaunter. lepas tu dah setel semua dia datang kat aku sambil senyum simpul. duluuu..dulu.. masa kawan...kalau aku mengada suh dia bayarkan aku kata penat la nak duduk la dia sanggup suh aku yang beratur dia pun beratur sambil dia maen fon. see? d different?

4. ?
yang ke 4 ni aku tak perasan lagi..hahha... tapi yang no.1 hingga 3 tu memang obvious sangat. to all B2B and ex B2B..err..korang punya en.tunang or suami dulu sblum kahwin camtu jugak ke guys? ade tak yang alami apa yang sedang aku alami?

tapi dulu masa kawan..aku suka sound dia. lagi2 bila terasa aku ni sapa ek bagi dia.. kata sayang tapi tak macam sayang pun.. orang yang couple tu siap boleh tukar2 phone/lappy bagai. kita ni dia ajar berdikari. sume kena wat sendiri...orang lain asek keluar date tengok wayang amek gambar.. kita n kuar pun sebab ajak makan malam tak pun makan tengahri lepas tu anta balik rumah sebab MR.F kata dia ada hal.. huu.. kadang jelous ngan kengkawan asek bergayut masa belajar..tak cukup jam nak melayan bf nanti bf merajuk.. aku tak merasa kot MR.F merajuk. dulu masa kawan, aku ni siap nak bagi dia jelous lagi kata nak kuar ngan laki tu la..laki ni la.. dan respon dia "OK. just take care"..err... korang tak terasa ke aku ni tak disayangi? haha..over kan aku... dia pun tak panggil 'sayang2 ni ha..' MR.F kata panggil nama je lagi bagus. baru tak nampak mengada. (-_-) perasaan aku cam pufftt jek. nak mengada terus jadi sakit hati. haha. tapi time tula. aku pulak dah dia taknak. aku pun ego. huhu. "ok fine.takpe2" tu pun jawab dalam hati sian kan kt aku. tapi la ni........ la ni... dia pulak yang tak malu panggil aku sayang depan mak,abah dan adik beradik dia.  ehh! aku malu la!! la ni aku pulak malu.. haa..ape kess..

dan paling suwett bila aku teringat ... lepas hari kami bertunang..MR.F wish good morning macam ni. "selamat pagi tunang abang." selama seminggu... sampai aku pun tak teringat eh semalam tu aku bertunang ke ngan dia..haha boleh cam tu.. dan ada sampai satu ketika tu tak sampai seminggu tu aku sms MR.F kata "abang kita ni dah bertunang ek?" aku pun tggu dia reply tapi dia terus kol "Assalamualaikum izz..kenapa ni?" "takde apa nape abang kol?" "Izz msg abang camtu.." "ohh...izz tanya je kita dah bertunang ek sebab baru perasan msg abg asek panggel izz tunang abang" "Yela sayang...kita kan dah bertunang..hehe..tak sabarnyaa.." "apa yang tak sabar??" "takde apa sayang..okla ya abang ada keje" "ok,assalamualaikum" "waalaikumussalam sayang" klik. sampai hati dia tinggal aku dalam tanda tanya je..

see...guys.. dia dah lain..tapi dia masih orang yang sama.. MR.F i.. haha..

22.12.12 our engagement day ~MR.F and i ;)


p/s: orang kata kalau kita rindu dia cara yang paling baik doakan dia kan.. alhamdulillah,,,tiap kali bila teringat aku berdoa. bersyukur sangat dengan pinjaman Allah yang satu ni...





16 comments:

Amalina Ali said...

MUAHAHAHAHA... MHZ nana pun mcm tu gak. dulu dia tak endahkan pun bab hal kawin2 ni. nana je yang sebok tanya dia nak mcm mana, nak apa. sekarang, dia yang lebih2. apa yang tak cukup, ada yang tak beli lagi ke. nampak dah perubahan dia yang dia pun sebenarnya excited nak kawin.


tapiiiii.... ego je. huehuehueeee...

orked violet @ SYA said...

hehe.perubahan + ve xpe.

-ve yg seramm.. hoho. mntk jauh

A.N.A said...

LOY:mmg org nama fiqri mcm tu kot.hahaha..mulut kata syg tp x nmpk mcm syg pn..n selalu wat tepikir sapa aku nie pd dia..tgk kawan2 gayut n sms bf memasing rasa jeles sbb dia x wat kita mcm tu..hahaha..org nama fiqri mmg x jeles kot..hahaha..

s h a said...

Wahhh...untungnye loy.Berubah ke arah yang lebih besh ye Mr F.En tunang sha x pon.Lagi buat dek ade.Comelnye gamba tu.Siyes sgt cantik.Suke3. :)

*inai tu kte saje test nak tgk kemas ke x.hehe.

eddany @ WE said...

wah!!! okey la tu... perubahan yang membina hehehe :)

eddany @ WE said...

wah!! perubahan yang membina xpe :)

Shizan Syafik said...

wah2.. cik loy.. ehhee, mungkin dulu sebab dia rasa tak secure kot.. yela belum tentu ko milik dia, dia milik ko.. tu yang jadi gitu, tapi bagus2.. moga2 bila dah kawin, berlebih2 lagi dia care kat ko.. sweettt la my dear.. :P

cha said...

harap harap dia kekal macamane skrg bila dh kawen nanti. i pun dah kawen husband masih lg seorang yg sama romantik carik mcm masa zaman bercinta huhu

salam kenal :D

loytha'san said...

Amalina Ali : betul tu kadang lelaki ni pun ada masa dia mengada kan? hahaha..time tu memang pelik je sbb selama ni dia wat dunno.. mula la kita pun wat ego hehe

loytha'san said...

orked violet :huuu...mintak jauh wak yang negative tuuu.... tatottttt nyah..

loytha'san said...

A.N.A : ana pun ade relation ngan org nama fiqri ke? aiyookk.. naseb badan lew. lepas ni jangan bagi nama anak supe nama bapak..hahahaha....bolehh?

loytha'san said...

sha : alhamdulillah sangat sha... sy pun tak sangka... itu la orang kata dont judge a book by its cover. harap2nya berkekalan la perubahannya yang positive.. hehe doakan sy taw! :)

tenx suka pic tu.. sy pun suka wak. hehe :D honest..memang nak menggatai wat inai cam sha buat... tapi skang mmg2 xberkesempatan..waaa!!

loytha'san said...

addany@WE : itu lah awak. doakan ia berkekalan taw! :)

loytha'san said...

shizan syafik : tak secure ke? itu lah lelaki kan..pemikiran kita tak sma. haha. tapi xpe nampak dah perubahan yg positif itu sudah memberikan kelegaan yg tak terhingga. hehe..

tapi siyes cze.. aku suka perubahan dia tu! mengujakan! ;) hihi

loytha'san said...

cha : wahhh...romantik husband awak ya.. MR.F sy kompem tak romantik sbb sy ada terbaca org yang suka/mudah ingat nombor orang tu tak romantik..huhuhu...

tapii...dia seorang yang suka wat suprise. kalau kita nak wat cmtu kompem xjadi. haha.. okey la kan? :)

A.N.A said...

loy:My love now nama fiqri la..hahaha..tu la,anak nanti biar lala yg pilih nama..hehehe..