Saturday, January 19, 2013

~genap sebulan engaged!

assalamualaikum readers :)



pejam celik pejam celik... jeng jeng jeng.. genap sebulan harini aku bergelar tunangan MR.F :)... semalam ada cakap fon ngan dia..kebetulan aku buka blog ni dan perasan yang sticker sebelah kiri tu tulis 'we have been engaged for 3 weeks & 6 days..' tapi kalau korang tengah baca entry ni genaplah 4 weeks! hehe..
korang tau MR.F kat sana tu dah tak ingat tarikh..hahha. siyes aku gelak gila2 malam tadi. mana taknya dia bukan yang cuai. lagi2 pasal nombor2 ni. nampak sangat kepala dia sarat ngan keje.huhuhu.. "izz..harinilah kita genap sebulan...bukan esok..harini kan 21hb.." hahaha!! sengetkan dia :P

alhamdulillah... apa yang dirancang semuanya berjalan lancar..walaupun kami berdua agak sibuk dengan urusan memasing dan lagi ni dia kat sabah nun.. so apa2 email yang perlu dibalas dengan segera aku lah yang kena reply memandangkan MR.F tak dapat line tenet melainkan untuk wahsup sahaja. tapi aku balas pun takut2 jek... ye lar aku kan suka dia yang uruskan..hahaha.. dah kena tinggal ni kenala pandai uruskan apa yang termampu..

untuk pengetahuan korang.. borang nikah aku pun MR.F yang isi..(siap lagi save kan kat lappy wat satu folder untuk rujukan, login n password nya apa).. alasan aku bila buka je laman nak isi online tu "abang..hang lah..."..tak pun..."camne nak isi ni...hmm...hang lagi.." hahhaha... mengada kan? kahkahkahkah... *sbenanya gelak gila aku dalam hati padahal takut jek kena marah.huhu biarlah aku saje je nak tengok dia nak selesaikan masalah ni camne. dan nak tengok dia nak kahwin ke tak sebenarnya.. *boleh ek camtu?  tapi aku buat sume ni bersebab... >>> sebab nye ada orang cerita kat aku yang...adik dia perempuan nak kahwin ngan si mamat ni. tapi si mamat ni takde rasa pun nak isi borang nikah. si bapak perempuan ni lah yang ke hulu ke hilir amek borang..bagi kat si mamat ni. dan yang paling bengang sekali si mamat ni nak isi borang pun tak sempat kononnya banyak keje..heyy....! tak logik okay bagi aku yang mendengar alasan tu. so tau sape yang isi?? bapak si perempuan yang isi borang tu dan pegi anta sume borang tu.. haa....takot x? takot x? takot tak kalau situasi cmni jadi kat korang....ha...so si pencerita cakap kat aku "awak nanti borang2 nikah tu urus sesama..bukan tanggungjawab sebelah pihak jek.." aku yang berhati tulus ni pun menjawab.."baikk...." .. so skang aku tau lah respon MR.F aku cmna..  dan yang paling melegakan dia tak assume pun aku ni mengada sebab dia cakap "takpelah biar abang isi. laptop abang ni lagi power dari izz..abang pun taip laju..." sempat kan dia nak masuk bakul angkat sendiri... aku? aku layankan je... hahaha... tau siap... aku boleh buka you tube tengok cerita. hikhiks. gedik diam2.

p/s : untuk bakal B2B yang belom isi borang nikah tu boleh lah aplikasikan apa yang aku dah share kat cni.. hehehee... dan selamat beristirehat pada yang bercuti!! sabtu ahad je pon. heh heh

11 comments:

Shizan Syafik said...

hoi, gila membuli... hahaha, tapi tak tahan part laptop dia lagi power tuhhh.. heh, kan dah terkena.. laptop power, so kena la wat.. kihkih2.. hi-5 la loy

Chekgu Azrine said...

excited ek..hehe..

loytha'san said...

shizan syafik : mana ada! hahahah!!!laptop dia mmg lagi power dr aku ni ha... asus je yg sama tapi aku guna i3 jek.. xpela... janji masa dia isi aku tengok cerita.. kehkehkehh...

loytha'san said...

hikhik..hari ni baru sebulan sehari sis :D kecoss je sy :P

cha said...

happy monthsary u. erk patut sape nk kawen tu dia la yg kene gigih isi borang kawen ni org lain plak yg gigih. takde effort langsung kalau ye pun busy ambikla masa kan

s h a said...

Wahh...dah sebulan.Besh3.Hehe.Bila lg nak manje2 ngan Mr.F kan.Alasan boleh diterima.Hehehe.Alhamdulillah sha byk ayah yg uruskan. :)

Diyana said...

hai.. 1st time singgah sini (^_^)
tahniah~

loytha'san said...

cha : setuju sangat... cam i kan.. i semangat buli MR.F...ngeee~..tq monthsary haha

loytha'san said...

s h a : hehe...xpela ayah sha rajin.. sy je saje taknak abah susah2 uruskan hal sy sebab kakak2 sebelum ni abah yg sibuk uruskan..:)

loytha'san said...

diyana : hi dear...tenkiu..! :)

ummiaiman said...

Tahniah...darah manis. ..
Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com