Tuesday, January 8, 2013

~hargai mereka..

assalamualaikum..

pagi2 buta update status. jangan pelik ya.

skang routine dah tak macam biasa. sejak2 kena urus murid tahun 1 ni asal balik sekolah je terus pengsan. dulu tak tahu rasa nya camni.. ingat mengajar je senang la.. rupa2 nya sekali dapat jawatan guru kelas tahun 1 dan ajar anak2 kecik ni... wa... memangg mencabarr sesangat. nangis pon boleh wa cakap sama lu..
mungkin yang dengar or baca entry ni just anggap remeh kan..
tapi honest. aku memang salute guru2 kelas tahun 1. sy yang masih muda and trang tang tang ni masih mengutip pengalaman ye la baru tahun 3 dalam dunia ni...

so dipendekkan cerita :
hahaha... aku baru bangun tido jam 1.10am tadi.. lepas isya' terus pengsan xsedar. sedar2 cam sakit badan. Ouhh.. tengok jam terkelip2 rupanya malam masih muda. (-_-). so sampai skang berjaga..
ape yang aku buat dari tadi ialah cuci muka+makan char kue teow yang xabes makan maghrib tadi+sambil tonton 'Istanbul aku datang!!' =) oh jatuh cinta aku kat lisa surihani! xoxo.



sesiapa yang belom tengok...please tontonlah. haha. memang sangat cute cerita ni. secute Lisa. =) bila lepas tengok cerita ni barula aku yakin lisa ni memang pandai berlakon. haha.

moral of dis movie is... hargailah orang yang kita sayang. jangan anggap mereka tiada perasaan sehingga kita boleh lekehkan mereka tanpa kita sedar. oh shit. aku dah la masih dalam dilema kesedihan. memang ada part dalam cerita ni wat aku nangis. tapi kalau korang dah tengok mesti pelik kan part mana la yang aku boleh nangis. huhu. jangan gelak lah. jiwa kalau kacau cam aku skang ni kalau tengok cerita upin ipin pun bole nangis. wawawaaa....

p/s : sat lagi aku tido balik jangan bangun tengahri sudahhh...dah la semalam tido bangun kul 10pagi! melompat aku terkejut! huhu

8 comments:

Chekgu Azrine said...

Sis..xsaba nak jumpa sis kat sekolah..akak pun kena ngajar tahun 1..uhuk..

Shizan Syafik said...

haha, dah merasa ko pegang tahun 1.. aku kena thn lepas.. tapi tahun ni aku terselamat.. haha, tapi seyes cite istanbul tu mmg best.,

s h a said...

loy...skrng jaga kelas tahun 1.walaupon xde pengalaman tapi memang dapat rase mencabarnya tugas kamu dear.tabahla ye. :)

*sha tgk istanbul aku datang ni dekat 10 kali da.haha.memang lisa super cute.suke3.

cintabella said...

lisa memang sweet dalam citer nie kan,hehe

loytha'san said...

chekgu azrine : hehehe...sis u ajar clas i pj,pk n dst over! :D

loytha'san said...

shizan syafik : kalut weii...kalut terus jammed kepala otak ni nak setel sume bnde remeh tahun 1.. huhuhu... tahniah la dah lepas. tahun ni aku la kena ngadap. haha

best kan? best kan? :D ngee!

loytha'san said...

s h a : 10 ke wak?? betoll ke?? perhh! tabik spring kat awak! hehe.. sy ngah tgk kali ke 2 ni..jengjeng.. tapi tak leh lawan awak lah! hahaha

loytha'san said...

cintabella : setujuss sangat! haha super duper cute! :D