Saturday, December 1, 2012

~jadi tak carnations aku?

Assalamualaikum guys..:)) dan selamat pagi..=) 

ni cerita dah lepas..tapi nak share jugak!..hehe.. 
boleh? boleh je. :P
hari tu aku ade terbuat DIY bunga carnations..
tengok web omputeh... link dia xingat tapi klu B2B nak wt jugak gtau ya.. nnt aku tlg post pasal tu pulak.. ;)
yang tersangat besstt nye... web tu penuh ngan DIY bunga2!..
kalau nak belajar buat tu memang boleh sangat sebab dia ajar cara nak buat..
cuma nak paham kan tu je lah boleh ke x.. hahaha... omputeh kan..

setiap kali blogwalking blog2 B2B..aku suka sangat tengok keje DIY yang menjadi!
sebabnya aku suka keja seni2 ni..
hehe..:) cikgu seni kan.. 
lagi2 haritu tengok blog chill&zam wat DIY pakai cupcakes tu tersangatlah comel!=)
lagi meronta2 hati ni nak buat jugak!
tapi haritu (hari sekolah) memang aku xberkesempatan nak buat..
sebab keje sekolah terlampau banyak (=,=)
ni bila dah cuti bolehla menggatal tangan..lalalaa...

ok2, cepat korang tengok kat bawah...
yang ni aku buat pakai tisu. tisu muka yang dalam kotak tu. yang lembik sesangat tu.
ape komen?
amacam...serupa x ngan contoh?
ni tak abes buat lagi tapi eksaited sebab cam dah nampak bunga.. hahaha.. kalau dah nama pompuan kan..:P
tapi buat ni memang bersabar sangat2 la...sebab2nya..:
-aku buat ni jam dah kul 12am..gatai sgt tgn nak buat jugak even mata cam ni dah ..(@__+)
-tisu ni sangat lembik okey.. tapi disebabkan kelembikan itu hasilnya sangat2 memuaskan hati aku! =)  
-kelopak bunga tu beralun cantik sangat sbb tisu tu lembik+lembut..hehe

bagi close up sikit..

itu je satu kuntum yang aku berjaya buat malam tu.. happy nye toksah kata la..hahahaa...
mana tak happy sebab aku teringin sangat nak buat tapi terpaksa pendam jauh2 dalam ulu hati cuz keje banyak sgt..
tapi bila dah jadi ni.... jeng jeng jeng... akak aku punya suka trus dia sunggest aku wat untuk hand bouquet..
haaahaa..ade pulak..
sebabnya kalau sape dah penah wat memang sangat2 cantik lagi2 tisu tu aku pakai wane putih..ahh cantiknyee...ngeh2

bahan yang diperlukan : tisu muka sehelai (yg otomatik tarik ada 2 melekat tu), pen itam (pemalas kan), gunting, penutup botol (sbb nak bentuk bulat)

cara membuat : 
1. tekap penutup botol kat tisu yang dah dilipat 4 untuk dapatkan bentuk bulat
2. guntung..
3. cucuk dawai halus kat tengah2 pusat bulatan..
4. buka setiap helaian tisu..dan buat garisan pakai pen hitam kat tepi bulatan.(buat setiap helai)
5. alun2kan sikit supaya nampak cam kelopak bunga,,
6. berhasillah seperti yang di atas..:)

p/s : meh share link props DIY ngan aku..eksaited ni nak cuba :)

5 comments:

orked violet said...

jadi jadi!!! hebat!! hehehe

Sya xpandai DIY.sedih jek..huhu

loytha'san said...

Orked violet : Nape wak? Boleh je Sbb sy wt ni yg plg senang...xcuba xtahu lg taw.. mesti jadi punya klu awk cube =)

Zila Zainal said...

kalau lining dia pink2 or merah lagi nampak cantik kot. tapi ni pun dah jadi dah :)

loytha'san said...

zila zainal : hahaha...betul2 tu.. tapikan sy ni malas n ngantuks masa tu..hehe

chil&zam said...

menjadik je tuh..ok..cantik molek..

so kene main lain kaler and experiment mian celup2 ke..mebi lg naik .. basic form jd tu kire js le tuh...

jom DIY lg jommm ~~~


*thnks for the credit !!