Tuesday, October 9, 2012

~grr..grr..geram!!

assalamualaikum guys! :)

hope hari korang hari ni better than aku la.. wuu..euuu
bukan nak mengeluh.. just teringat je...bila teringat ni yang wat aku rasa urghh..=(
aku tahu mengeluh ni tak baik..tak elok..
so..aku nak stop. aku nak share ngan uolls..
ce bagi pandangan sket..

(xde niat nak mengumpat taw ni, so nama dirahsiakan)
yang terlibat ialah aku dan BETIK ni.. *nape aku namakan dia betik ek? :P hahaha. spontan!

cerita bermula..

--1---
dalam satu majlis ni, aku jemput BETIK ni duduk..yela dia tua kot dari aku..sebagai budak yg masih tahu berbudi bahasa aku hormat dia sebagai org tua..respon si BETIK ni ialah dia wat dunnoo jek. wat tak nampak akan kewujudan aku..ehh! ehh! dia ni..xdengar kot. so aku jemput la lagi.. tak elok la..aku yang muda remaja duduk dia pulak berdiri..tapi respon dia masih sama! aku cakap depan muka dia kot!.. so apa tindakan yang korang akan ambil?
AKU? aku pon duduklah apelagi.. tapi aku duduk jauh sikit la dari dia sebab aku tak nak nampak kurang ajar..even ada kerusi pun aku duk je atas lantai.. aku masih berfikir biarlah yang muda beralah..

--2---
dengan tanda hormat aku bagi salam pada BETIK.. kan dalam Islam pun kata jangan bagi salam pada orang tertentu sahaja sbb itu antara tanda akhir zaman..kan?.. BETIK dengan kompiden nye blah je wat tak tahu. HOi! aku tergamam okey. dan terus teringat..ehh, semalam aku ada terasa ngan dialah! cmne aku boleh lupa?? tu obvious memang kelemahan aku. aku tak suka ingat benda yang aku tak suka. then hasilnya. dia jadi balik! hahaha...

--3---
hari tu, keta aku bertembung dengan keta BETIK ni depan pagar sekolah. aku nak masuk dia nak kuar. tapi aku xperasan pun BETIK dalam keta tu. masalahnya keta dia tak mengalah kot. memangla keta die gedabak besar. tapi aku sikit pun xheran, aku punyalah ke kiri so die suppose ke kanan siket..tapi BETIK ni wat tak tahu..gaya dia cam marah la patut aku la bagi laluan kat dia. Hoi. kat selekoh mana nampak sapa nak kuar sape nak masuk. kalau aku tau BETIK ni nak kuar sejam lepas tu baru aku masuk sbb malas nak ngadap muka ko.huh..

--4--- haa..ni yang latest!. petang semalam! aku tak perasan aku terblock keta dia! hahahah! padan muka aku ke padan muka BETIK ni. hehe aku pon kompius. sebabnya ada announcement suh aku alih keta..sebenarnya aku rasa keta dia bole je kuar..tapi BETIK ni ngan muka busuk dia berdiri belakang keta wat2 main telefon. aku tergelak kot tengok muka BETIK tu macam tu. sebabnya muka dia lagi aku kne ngadap.haha. tapi aku ada rasa lah bersalah n nak minta maaf..aku pun panggillah nama dia.. BETIK! BETIK!.. dalam hati nak minta maaf mmg aku tak sengaja. ko gila ke hapa saje nak block keta orang kan. sorry. aku bukan suka cari pasal. tapi BETIK ni..wat lagi apa yg dia biasa wat. wat dunno n maen2 fon. choii! aku pun pikir baik dia tak dengar kot baikla aku cepat2 alih keta.. dalam hati nanti aku reverse aku angkat la tgn n mintak maaf.. elok aku reverse dia gerak pandang tempat lain! HAH! yang ni nampak sangat dia tu %*^$**!! siot betullah! aku tak pernah jumpa orang macam nih! setakat jenis keta mcm ko adik beradik aku pakai lagi besar kot keta dia dr ko. baru pakai keta tu dah muka berlagak nak mati.. kalau tetiba la mati depan aku hah cmna? :P

lepas tu masa yang sama lepas BETIK ni blah lalu lagi satu keta lambai2 kat aku..hahaha...penuh keta tu aku tengok..elok je depa senyum lambai2.. terus terpikir..cmne orang yang aku tegur boleh tak dengar tapi orang aku tak tegur boleh nampak aku?? tu lah kalau ALLAH nak tunjuk kan..=)

p/s : sebelum ni selalu dah aku dengar yg negative pasal BETIK tapi aku malas lah nak caya.. tapi bila share ngn uolls aku ase.. eh! dah 4x aku kena ngan dia! haha..



2 comments:

shizansyafik said...

gila sabar ko loy.. kalu aku, lama dah aku perang psikologi ngan dia.. haha

loytha'san said...

Haha..sabar ke? Aku malasss layan org macam tuh. Mmbe aku aritu nyaris dah nk tumbuk BETIK.. huhu