Wednesday, October 17, 2012

..abah OH abah.. sayang abah sangat!!

assalamualaikum guys.. :)

good morning..^^
sekarang blog ni bole update waktu pagi sebab lepas subuh aku dah tak sambung tidur..hehe
banyak keje aku boleh siapkan sebelum ke sekolah..
so maknanya kompem la malam aku tido awal..
jam kul 10.30 malam mata dah BERAT BERAT BERAT SANGAT..(-__-) hahaha
so, ni faedah tido awal ya..

sat tadi..aku dapat sms dari abah..

"Ucapan terima kaseh yang tak terhingga sempena ulang tahun yang ke-67 tahun ni. tq"

wah! msg lagi abah..
ni bukan first time abah bagitahu macam ni..sebelum abah gerak ke sana pun abah dah cakap dalam kereta..
tersentuhnya aku..
tak besar mana pengorbanan aku untuk dia.. tapi abah selalu cakap terima kasih..
*menitis air mata aku type part ni :'(
ketahuilah abah..mama. aku kalau mampu.. ada duit, harta sebagainya..insya Allah.. abah dan mama lah orang yang pertama yang akan merasainya dulu..amin2.

bukan jenis aku untuk bercerita menunjukkan kebaikan, tapi aku nak share ngan kawan2 aku..
tak rugi.. tak salah kita berkongsi rezeki kita bersama orang tua kita..yang telah BANYAK SANGAT2 berkorban apa sahaja untuk kita.
"bahagia ma abah aku maka bahagialah aku.."

memang dah lama niat ni aku pendam. dari zaman aku belajar lagi. alhamdulillah.syukur sangat2 akhirnya tercapai hajat aku nak bagi mama abah jalan2 dengan duit aku..
Mama abah dapat bercuti ke Sabah! =)..niat dihati nak bagi mereka jalan2 luar Malaysia, tapi diorang berhajat sangat nak pergi Labuan tengok tempat keje adik aku kat sana.
padahal abah dah pernah ke sabah sebab urusan kerja dulu..mama je belum pernah..
tapi takde lah kat labuan.
lagipun diorang tahun lepas baru balik dari bandung.. tu malas nak keluar negara tu.

so.. 14hb baru ni diorang fly ke sana dengan adik laki aku..adik pulak lepas convo kat UMP 13hb oktober 2012 baru ni... kena pulak dengan birthday abah! memang hadiah buat abah lah dari adik aku.hehe
jadi mereka skang telah selamat sampai di sana dan dari hari isnin tu dah sibuk round2 Kota Kinabalu..
tadi sebelum abah msg mama kol bagitau mereka dalam feri..otw ke Labuan..

setiap saat pergerakan mereka, mama abah aku akan kol bagitahu..hoho..
ada pulak macam tu kan.. aku nak diorang feeling honeymoon ni asek nak roger aku.. :P
wat ever la asal mereka happy..
tu je yang aku nak. :D

insya Allah jika dimurahkan rezeki lagi..akan aku kongsikan bersama2 yang lain..:)

p/s : cara mama aku berterima kasih lain pulak..hehe.. uolls cmne? :)

4 comments:

shizansyafik said...

bestnya loy.. aku tak mampu lagi nak buat camtu.. mmpu hulur duit bulan2 je.. T___T, tapi citer ko bg inspirasi kat aku untuk bagi something more lagi.. =)

loytha'san said...

Insya Allah cze.. kalau kita dh ADA niat yg baik.. Allah akan tolong perkenan n permudahkan nya.. aku ni pun syukur Sgt2! :) ma abh aku dipanjangkan umur untuk merasa duit Gaji aku..

Chekgu Azrine said...

Baiknya budak bernama ah.loy nih..hehe..

loytha'san said...

dalam rezeki kita terselit juga rezeki orang lain juga kan sis rine..:)