Sunday, May 8, 2011

~sedih pagi hari ibu- 08may2011.

assalamualaikum..

tak tergambar kesedihan aku pagi ni..
tak terbayang aku akan bersedih untuk hari ini...
hari ni hari ibu...sume tau..
tapi aku dah sambut dari hari rabu hari tu lagi.......
aku da wish kat sume kakak2 aku ngan mama..
tapi mula2 aku kol mama dulu.. mama org 1st yang aku carii....
tapi fon mama x angkat... maybe ngah ade keje.. then aku send msg...
"mama.... selamat hari ibu!! semuga mama di limpahi nikmat kesihatan olehNya.."
ntah.... aku lega sangat bile dapat send msg kat mama dulu.. even aku tak dapat kol mama..
atleast aku lega untuk buat keje lepas tu...* ngaja kat skola.
tapi tadi....
aku dapat cakap ngan mama..
A  : "Assalamualaikum.... Selamat hari Ibu mama!!..
M : "terima kasih.... ari ni orang 1st yang kol wish mama hari ibu Yana... *tunang abang.
mama cakap kat abah..mane mamaloy...kalu tak mase belajar dulu mamaloy orang 1st yang wish dulu.... ni bakal menantu pulak.. kak yana kol awal pagi..pas subuh trus kol mama wish hari ibu.. mama ingat ko dah lupa... mamaloy dah keje xingat dah kat mama...
A : * ya Allah....time tuh menitik terus air mata aku.. " maa...... orang x lupa la.....orang kol mama banyak kali xdapat... tu yang kol abang iman ni suh pas kan telefon kat mama.. *kebetulan abg ipar ade kat umah.
telefon mama mane???? orang kol asek xangkat... *aku cube sedaya upaya thn suara supaya mama  x dengar suara aku serak.
M : "mama tukar fon... oh nanti mama suh abang iman cek...klu ok mama trus msg mamaloy ok..sume ade kat umah ni..ngah bincang nak wat kenduri abang...
A : ok... *dalam hati sedih sangat2!! wish kan pada sume selamat hari ibu.. *sungguh... aku dah tak boleh terus kan cakap... 
M : ok.. mamalong...mamayan..mamaloy ucapkan selamat hari ibu!!!... * nada mama gembira je aku dengar..

mama.....nape mama cakap macam tu... loy xlupa la...
bukan sebab keje loy xwish awal.. malam tadi tdo lewat sebab lipat baju...
bukan sebab keje loy lupa mama..
bukan !!
sume bukan sebab keje..
loy dah cube kol2 mama.. sampai malam tadi.. tapi mama dah tdo..
tu pun loy kol mamayan... mamayan dah ngantuk sangat..loy tak sampai hati nak suh pas kan  telefon kat mama...loy just wish die hari ibu utk ke2 kali..
pagi2 tadi loy cube lagi kol fon mama...
tapi fon mama mane????? mama tak angkat dats y loy kol abg iman mintak paskan fon kat mama..
loy nak jugak wish hari ibu kat mama... loy xnak lewat..
tapi bila mama cakap cmtu....
sedih nye hati ni mama... :"((
sedih sangat...loy xlupa mama pun...xkan pernah lupa...even setiap kali jalan loy asek jeling kat kat kedai2..
hadiah ape loy nak bagi kat mama..!!
sedih mama cakap macam tu... :'((sedih sangat..loy xlupa ma....
bukan kak yana yang wish dulu... loy dulu yang wish mama!! dari hari rabu loy cuba dapatkan cakap ngan mama..bukan kak yana.. :'(( bukan..

mungkin rezeki kak yana wish dulu... aku pun xsalahkan die... kak yana bagus.. aku yang leka.kalu aku tau aku jadi orang yang lambat..aku tdo awal2 lagi malam tadi.. xpakse mata ni lipat kain baju yang menggunung tu...
xpela.. tahun depan aku nak jadi org 1st yang wish mama...mudahan2 kita masih lagi dipanjang kan umur oleh Nya...mudah2an.. amin..
tapi klu tak panjang... aku kena pk positif..

p/s : mama.. loy ade jumpe kristal semalam....teringin sangat2 nak bagi mama hadiah tu.. macam2 loy jumpe nak bagi mama..loy tau...mama mesti suke.. :'((

2 comments:

Miss Sunshine said...

serius menitik air mata bila baca entri ni...
Waa...... nak balik!!!!

loytha'san said...

air masih mengalir d pp ku..