Saturday, December 15, 2012

~7days to go!..

assalamualaikum readers :)

now..rite now memang mood aku terumbang ambing. haha.
*mood pun ada camtu ek? huhu
honest2 tak tahu nak gambarkan camne..................................................................................

so....okey...
berblog ni pon salah satu cara mereleasekan tekanan kan?
bagi aku yesza! :)
sebabnya boleh share feelings kita ngan kawan2. then dapat semangat dari mereka juga!
MMUAH! love u much guys! =)

so skang.... (hmm....fuhhhh.....3x) *sedut nafas dalam2 pun dah.. 
jom baca apa yang aku dah lakukan untuk persiapan majlis bertunang aku nanti..hehe..
tak lama dah.....7 hari jek lagi.. see down there >>>


hehe...(>,<) auww! *terus ada happy feeling!

1. Hantaran               ~ 80% done : 7 dulang
                                    ( except kek,buah,cookies je tggu hari tiba )
2. Make up               ~ 50% done deposit
3. Dress, scarf & veil ~ 100% by Rahman Saif
4. Pelamin                 ~ 80% DIY ( bunga pelamin belum beli! )
5. Candy Buffet         ~ 80% DIY ( belum book lagi chocolate mountain! )
6. Catering                ~ 30% done deposit
7. Door Gift              ~ 100% done =)
8. Photographer        ~ 50% done deposit
9. Khemah               ~ 0% full payment slps setel majlis
                                   ( punyela org tu percaya pada abah :)
10. Hand Bouquet    ~ (0___0)  erk! any idea?


so...conclusion nya...  :
1. colur ijau boleh dianggap setel sebab just sediakan duit nya. ya ngak? fuhhh--
2. colur biru itu kalau tidak di usahakan makanya kurang menjadilah kan? kan?
3. colur merah memang ngeri.hohoho. jelas menunjukkan yang aku xde HB lagi..
bila type ni baru teringat. haa..amek ko..
*tak salahkan diri sendiri sebab memang kalut bila sume benda kena uruskan sendiri.huhu
lagipun memang pernah bincangkan soal HB ni kat sini

So esok, by hook or by crook  memang kena ada kata putus pasal HB ni..nak guna fresh flower ke or others. sebab siblings sume balik kkb (umah parents) sabtu tu. :(( kalau nak guna fresh flower tak berani nak amek risiko last minute kalau xjadi. sobss.

p/s : any suggestions guys?

2 comments:

Shizan Syafik said...

leh juga loy.. aku guna fresh flower, beli hari khamis, guna hari isnin.. yang ptg kena rendam dlm air letak panadol, pastu kena rajin buang daun n bunga yang dah mati.. tu kalau ko beli bunga n nak gubah sdri la..

loytha'san said...

cze : dalam 5hari jugak tu.. tak layu ke cze? panadol tu tolong kekalkan kesegaran bunga ke?