Monday, April 2, 2012

~sebal hati ni.

assalamualaikum..

straight to the point>berulang kali hati ni rase sebal disebabkan macam2 perkara..

ya Allah sebalnye laaa hati ni...
aku kadang dah tak mampu dah.. nape aku yang kena lalui semua ni...aku tengok orang lain senang je hidup die..tapi bila aku pikir2 balik semua nye rezeki masing2 kan...aku memang xpenah ade rasa dengki dalam hati terhadap sesape...even kadang kata2 aku kasar, tapi aku bukan jenis pendendam.. aku jenis lepas kat ctu n habis kat ctu.. dan aku bukan yang suka pikir2 kejahatan orang pada kita. bagi aku wat pening kepala je dan sangat membuang masa. cuma lately..aku cam kecewa dengan diri aku.

aku tahu aku kena kuat. tapi bila sume perkara terjadi dalam 1 masa yang serentak...aku rase dah tak mampu dah hati aku ni nak menanggung rasa ni sorang2.

lately ni aku kecewa dengan beberapa orang yang terdekat dengan aku. ntah...tak tahu mana silapnya tapi rasa tu berulang2...rasa yang bercampur baur menjadikan hati ini sebal.

sampai aku kat sekolah ramai cikgu dah tegur aku masam tak ceria..aku takde niat langsung nak tunjuk ape yang aku rasa melalui air muka aku, tapi aku bukan hipokrit. even aku senyum pun orang bole tahu ade yang tak kena.

Ya Allah...tolonglah aku...permudahkan lah urusan ku... kuatkan lah semangat aku.

p/s: sedih sangat sampai nak tido n hope esok hari yang indah bagi aku..amin.

4 comments:

Miss Sunshine said...

loy knp ni...? ade masalah ke?
cuba cerita...
biaselah.. tak semua perkara indah berlaku dalam hidup kita...
Allah pasti turunkan ujian untuk uji hambaNya.. barulah ade masam manis kehidupan... ^_^

Anonymous said...

=]

CikUna said...

ahaaa.. sama la kita ni cikgu oii.. bestfriendforever katakan... hehe
* tak pandai nak hipokrita nih.. menci tau.. hehe

be cool babe.. i know u can do it !! chaiyok2 !!

loytha'san said...

tenx darl...loveuall~:)