Monday, July 11, 2011

~perlu bersemangat!!

"Work like u dont need the money,
Love like u've never been hurt,
Dance like nobody's watching,
Sing like nobody's listening,

Live like its Heaven on Earth".

assalamualaikum readers..:)) 

aku jumpe kata2 kat atas tu mase ngah carik2 semangat yang hilang kat google..haha..
cool kan ayat2 kat atas tu!
suke betol aku... 4 baris yang atas memang aku suke..!! memang bagi semangat secara tak langsung kepada diri aku yang dah rasa penat ni... * penat ngan rutin seharian aku..
tapi yang ayat last tu aku kurang setuju la..... * yang wane ijau tu...
bagi aku...aku perlu ingat yang hidup dimuka bumi ni adalah pinjaman oleh Allah keatas diri kita..
kehidupan ini pun pinjaman dari-Nya...
kalau bukan Dia....siapa kita?? tapi kalu dah awal2 rase hidup ni macam syurga...tak mustahil akan tersasar lebih jauh... ahahaha....setan time tu tepuk tangan sakan lah..ye dak?.hahaa..

p/s : sekadar untuk renungan kongsian bersama... :))
     : rindunye aku pada mama, abah, neil, hannah n acid.... :(


4 comments:

Fadlul dan Fifah said...

cari semangat pun smpai nak kena google..sabar je lah..

loytha'san said...

betape aku ni kak berjiwa ICT kan..hahahaha....baru aku jumpe semangat tu menyelit di bait2 ayat2 tu....:P hahahahhahaa...jeless!!

Miss Sunshine said...

loy tak rindu kite ke...? huhu

loytha'san said...

kalu xrindu xdelah belog awk kite klik bila ngadap laptop!! hahhaha... :) semuga majlis kamu berjalan lancar ye cik mentari..:))