Monday, May 23, 2011

teringin sangat.. @__@ wuwuwu

assalamualaikum readers.. :))

tenx tau,, hehe.. nape?
yela...sudi baca entry ni...hehehehe,, :D tQ ya!!

actually... kali ni aku nak kongsi ngan korang impian aku yang xkesampaian lagi....
hukhuk...bunyi macam sedih x??
setiap manusia ada harapan masing2... korang ada..aku pun ada..
cume kadang bila aku meluahkan rasa impian aku tu...
orang mula2 gelak kot..hohohooo....
*sian kan kat aku...jahat wehh ko gelakkan aku..hahaha....

yela..merepek agaknye kawan aku tu pikir..sebab kadang bila aku share ngan kawan2 aku n bila aku start buke cerita.. :

firstly > diorang mesti gelakkan aku.. kah! kah! kahh!!
second >> diorang baru tahan mulut kasi gelak cover siket..  hihihii...
*ni pengalaman aku tau share ngan kawan aku tu..huu even depa gelakkan aku..aku tengok je mata xkelip pon..salah ke hape aku cakap?? huhu..
third >>> *dalam hati..xpe2.kali ni je aku last gtau! hahaha...serik woo!!hahahah..

tapi...aku cuba gapai impian aku walaupun perlahan,,,hahaha...banyak2 impian aku, satu dah capai!!... tau ape??
>>>> aku dapat naik puncak batu bersurat kat bandar kuala terengganu tuh!! korang caya???ni buktinya! 

hah korang tengok neh!


honest...suweet sangat time aku panjat batu bersurat tuu...berkembang2 hati aku bila impian nak dok atas tu tepi batu bersurat siap hayun2 kaki lagi tercapai..memang the best moment ever dalam hidup akulahh!! :D

nila kawan2 aku yang suweet sangat!!....yang dok cover2 gelak depan aku!! tapi xpe...sebab mereka lah yang menjayakan impian aku! hehehe...
 aku masa dok atas neh memang xhengat!!...disebabkan pagi buta kami daki batu bersurat..keta hon pon kami xlayan.....guys....aku sayang korang!!

so skang...bila aku dah kerja.. ada duit.. aku teringin capai 1 lagi impian aku..
aku nak ni..

haaa....bukan aku nak reshmonu.. tapi aku nak wat rambot cm die.. cantik x??

korang xrasa cantik ke?? aku suka wey...suka gilababy!
aku teringin la sesangat2...nak berambut sebegitu rupa...dah lame aku pendam sejak skulah mnengah..huhu

so..bila nak capai impian mestilah berusaha kan..cara aku yang pertama aku suarakan hasrat murni dan impian aku pada my mum..

A  : mama...cantik x rambut die? *sambil jari ni tunjuk2 tv lebar depan kitorang..
M : mane? *alah...saje je mama time ni la wat2 tak nampak..
A  : tuuuu....rambot sarah raisudin tuu.... *time tu sarah pernah masuk tv dengan rambut cornrows.
M : Eeehh...! ape rambot macam tu?! hodoh! nape lah sarah wat macam tuu...
A  : eh! canteklah!!...mane ade orang ppuan wat rambut macam tu... *aku back up ngan sore pelahan..huhuu
M : mama xsuka..! ape ppuan wat rambut macam tuh.
A : ..................huhu..

so,,,kali pertama aku nak sampaikan hajat aku xkesampaian..yelah. my mum mati2 xsuka. klu aku cakap aku nak wat sah2 xdapat. tapi...
aku berkesempatan luahkan isi hati aku bertahun2 lepas tu..sampai aku pon xingat bile... tapi mcmni.. :

A  : ma...cantikkan rambut reshmonu ni... *tunjuk surtkabar sambel amek hati...
M : xlah....
A  : kalau orang nak wat rambut macam ni boleh x???
M : sape?
A  : loy lah..orang nak wat rambut cmtu ek...cantikkan...teringinlah... *dalam hati...dapat x rase2nye neh..
M : jangan mengade2..mama xsuka..
A  : orang nak wat gak! *kasi mama panas siket. jahatkan aku.huh
M : ko buat rambut macam tu..ko jangan balik umah...!!
A  : alah.....nak buat macam tu pun salah...boleh lah maa.... *aku dah hampa gilew dah time tuh
M : ko jangan ngengade...rambut dah cantik2 wat macam tuh..len lah dah kahwin..bla..bla..bla... *mama aku start membebel..:p
A  : eh.....klu dah kahwin boleh ke?? boleh la orang wat rambut macam ni???

hahahaha....akhirnye my mum bagi jugak permission tuh! ko tengok...impian aku ley tercapai kalu aku dah kawin!!!!! yeyeahhhh!!!!
tapi.....
klu laki aku xbagi cmne???? aduh.....

psssstt~~korang rase..aku kena tggu kawin dulu ke baru bole wat rambut macam tu??..huu..lame lagi kot... buat bakal suami aku yang membace entry ni..:p hahhaaha .. bagi la ek..
*ada ke bakal suami aku baca?

4 comments:

Miss Sunshine said...

Hahahaha... nak gelak jugak, tapi tak nak cover... hahaha..
Kite pun dah sampai kat batu bersurat tu.. memang bangga gile n tu lah impian sebelum meninggalkan terengganu sebagai student.. kitorang pun pergi tengah2 malam dekat pukul 1 pagi kot. hahaha..

Yang pasal rambut tu, hmm.... kalau mama tak bagi, nak buat cmner.. kecik hati org tua tu kalau loy buat jugak..
Tapi, kalau loy buat jugak, pastu balik rumah, confirmlah mama tak halau walaupun mama kata jangan balik kan...hehehe..
Mama mane tak sayang naknya kan.. ^_^.

Untuk bakal suami loy kalau baca... bagi jelah die buat rambut camtu lepas kahwin nanti.. nangis pulak loy nanti.. Erkk.. sape bakal suamli loy ye.. hehe. ^_~

loytha'san said...

nape gelak cik mentari?? naseb jauh taw! hehe..tapi mama ade sebut mama xngaku anak klu wt rambut mcm tu..xcantik ke??? :(

Miss Sunshine said...

tak cantik!!! tapi kalau loy buat comel kot.. hahaha..

loytha'san said...

sape yang sokong mcm ni..... :(