Tuesday, October 8, 2013

~gatai sangat na...

Assalamualaikum uolss :)  happy good morning!

hari ni nak mai awal ke skolah sebab nak stepler ketas soklan periksa akhir tahun.... sejak dah pindah jauh dari skolah ni memang kena datang awal ke skolah supaya tak tercungap-cungap sangat bila dapat relief..huhuuu

hokay nak story ni pasal semalam. bukan hari ni. hehe
semalam balik skolah awal sikit sampai dari biasa...syukur sangat alhamdulillah sebab tak sempat merasai jammed di tempat2 yang biasa.. dipendekkan cerita, balik skola semalam dalam kereta teringin sangat nk makan nasi ayam homemade. tapi ayam takdak dalam fridge so kena la ke aeon big pasar yang paling dekat ngan umah..

tengah drive tu trus capai henset minta izin hubs kata nak pergi aeon big nak beli barang dapur. kicap  n ayam habis nanti nasi ayam yang kepingin dari kelmarin tu tak dapat..hehe.. hubs pun bagi! yeayy! *nasibla msg trus sampai pada tuannya, kalau x jenuh la nak menunggu reply..huhu. kalau sape tak tau lagi hubs atas kapal signal wifi memang dah start terganggu start ari sabtu haritu..so sedih sikit la.sobss.

okay sesampai je aeon big trus g surau dia sebab azan maghrib da dengar masa dalam keta lagi. kalau tak solat trus kompem nnt masa beli barang tak ingat dah ralit pilih barang... usai je solat trus beli barang n balik umah..janji ngan hubs nak mandi trus smpai je umah. taknak maen henset dulu kata hubs. *tau je die perangai leka aku kalau dah sentuh henset.huhu

masa kejadian gatai menggatai ni bermula bila lepas aku park keta kat bawah umah.nak angkat barang naik atas umah dah berkira2 dah sebab nak panjat tangga naik tingkat 3 ngan barang dapur beli tak ingat dunia dari dua barang dah jd 4 plastik ntah apa yang aku rembat sempat je tangan ni.huhu.. lalu aku perlukan nafas dan keyakinan yang tinggi untuk mendaki supaya tak jatuh kat tangga akibat tak balance. hahaha *padahal hub dah pesan angkat barang fresh je.. barang kering bole angkat esok je. aku pun tak ingat sopink sorang2 ni bukan ada hubs yang angkat barang cam selalu..waa!! 

aku pun kua la keta lepas matikan enjin. kbetulan masa tu ade satu keta benti kejap berdekatan ngan kereta aku macam tengah tggu kawan ke or trunkan orang. xkesah. aku malas nak campur hal orang lagi pon tak kenal. malam pulak dah isau jugak hati ni sesorang kat lua tak naik umah lagi. aku pon tutupla pintu keta. aiseymenn......xrapat pulak. buka balik ttup kali ke2. trus kena tegur ngan jembalang hitam belakag aku.. "alaa...tak rapat tuu...cuba lagi skalii....haa...macam tu la baru rapat..." kemain lagi suara jembalang tu lembut kemain... aku ni dah start rasa menyampah....terdetik dalam hati laki mana pulak niii..eeiii

cam biasalah aku wat selambe.. pas tutup pintu pergilah ke pintu belakang nak angkat barang2 4 plastik ni. *degilkan aku nak angkat sume jugak penat2 balik skola tu ngan campur handbeg dah 5 plastik.haha skali aku tutup pintu belakang pun tak rapat."..ehhh tak rapat tuuu...cuba lagi...haa...macam tu lahhh..baru rapat..hehe...boleh berkenalan...haiii.." adoii!! nampak je jembalang hitam ni! aku ni dah la tangan penuh ada jugak yang kena baling ngan botol kicap botol sos ikan bagai ni...!!! grrrr!!

dengan tahan sabar tu, aku beranikan diri tengok sape jembalang hitam yang gataaaiiiii sangat kacau aku tuh!...siap2 sengeh2 lagi jembalang hitam tu. benci betol aku!. nasibla tangan aku penuh aku blah je sambil buat muka garang tengok jembalang hitam 2 ekor tu. kawan dia boleh pulak gelak2. eee!!!berdouble2 aku menyampah!!

*dalam hati ni, aku dah kawin okay kalau hubs aku ada ni mesti dh kena silambam muka jembalang 2ekor ni!! sabarrrrrr sangat je aku naik tangga apartmen tu. hmm

sampai je umah trus terdetik nape aku tak sound je jembalang hitam tu. tapi aku sorang je pompuan skali dia ikut aku naik atas umah.. =(( ape jadi?? tapi aku memang2 tak puas hati. trus kunci grill pintu umah. takut kena ikut pulak ngan jembalang tu bukan diorang takde kaki. huu.takut jugak benanya muka je bajet garang. huwahuwahuwaa....

apa2 pun aku syukur aku selamat walaupun tak berapa nak selamat sebab kne ngayat sikit semalam tapi smpai skang aku ada rasa pelikkk... wujud lagi ek laki2 gataiii macam tuuu.... eee...pelislah zaman dah moden pun ade lagi yang gataiii macam tu! takde rasa malu pulak tu siap tunjuk muka tunjuk gigi! naik je darah aku bila ingat balik. (-_-)"

p/s: ikut hati nak mengadu kat hubs. tapi tak kesampaian sebab hubs sibuk. tak baik kacau orang tengah buat keje. huu.

moralnya lepasni jangan nak singgah mana2 lagi lepas balik keje kalau sorg2. huh! haru!.



4 comments:

Chekgu Azrine said...

Wuwu..klu laki akk pun xblh nk citer bnda cmni..wuwu

loytha'san said...

chekgu azrine ~ klu citer npe sis? hihihi

s h a said...

Huihh...seram kalau kena tegur cmtu malam2.Loy kena hati2 taw.Sekarang ni mcm2.Tatot.Huhuh.

azizah :) said...

hushh bahaya tu yunk.. jijah kalau nmpk org2 camtu cepat2 angkut brg terus naik rumah... takutnya kalau di apa2 kan..

kalau citer kat hubby confirm dia bising..huu