Thursday, April 25, 2013

~one fine day..

assalamualaikum sume..:)

update blog tgh malam. teringat kat kwn2 bloggers..
tak sempat lagi aku nak berblogwalking.. inshaa Allah nnt aku lawat smula blog kenkawan sume..:D
just nak share rasa n perasaan aje wat masa ni.. :) its ok kan..? :)

tak sabar.. rasa sronok pun ada bila terpikir.. hehe
in shaa Allah, bulan 6 nanti kami akan stay berdua dirumah baru!..WAahhh!
tak saabaarr!!...ahhaha..

buat yang tak tahu.. skang aku stay di taman melawati with housmates n hers family..
so boleh agakkan... kalau nak buat apa2 tu sume terbatass..
dulu sbelum kahwin xpakai tudung kua umah buang sampah pun slambeer,,huhu
skang..husband tak bagi. NO 3x. hahaha
so dalam umah if ada laki bukan muhrim pun kena pakai tudung..
dah duduk rumah berkongsi nak tak nak kenalah jaga hati sume pihak...
kan? kan?...

so, harapnya bulan 6 ni dapatlah kami masuk umah sewa baru..hehe
tak sabar nak cuci rumah!.. nak susun atur barang umah.. hehehehee padahal ape je yg ada..tv, mesin basuh, meja, barang dapur ni je ada.. peti ais, sofa, meja makan pun takde lagi.hehe
tak pe la kan...kata baru kahwin.. pelan2 kayuh.. nanti dah masuk umah sendiri boleh lah beli satu barang setiap bulan! wahhH! besttnye! tak sabar hokayy...hehe

duluu.. masa wat preparations nak kahwin..masa asek kuarkan duit bayar barang yang dibeli wahhhh bulat je mataa... sayang sangat duit nak bagi orang!  pastu..bila g ikea..wahahhh meluap2 rasa nak ada umah sendiri nak decorate lah bagai..tapi selalu sabarkan hati. setelkan satu2.. kalau ada rumah takde suami pun tak bole. hihi..so keputusan dah dibuat. kahwin dulu baru lah carik umah kan.... yessza!

alhamdulillah..setakat hari ni semuanya dipermudahkan. Semoga Allah sentiasa permudahkan urusan kami suami isteri dan kalian juga..:)

p/s: fyi, kami akan menetap di bandar tun hussein onn, cheras.. :)


8 comments:

Diyana said...

xlama dah tu bulan 6 (^_^)

cintabella said...

hehehe..tak sabar..jap lagi tu bulan 6 :)

Chekgu Azrine said...

Yeayyy..nak g house warming izz nti!"

FADLUL & FIFAH said...

duduk btho ye nnt..ok, blh dtg rmh..sila masak sedap2!!

cha said...

walaupun duduk rumah sewa kdg2 tak selengkap rumah family tapi best. trust me huhu. nak buat apa pun bebas hihihi

s h a said...

wahh...masuk umah baru.besh3.sha pon excited nak deco umah sewa.wee...

loy...sha nak menjemput ni datang kenduri sha.nak alamat boleh?email kt smileyshee@gmail.com taw :)

Princess Feyqa said...

saya tinggal kt BTHO :) which taman sis sewa?

tenku butang said...

follower ke 88
done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/